Waar kan ik de informatie bekijken over de eigenaar / licensee / registrant?

Waar kan ik de informatie bekijken over de eigenaar / licensee / registrant?

De eigenaar / licensee / registrant van de domeinnaam is de persoon die geautoriseerd is om de domeinnaam te beheren. Hij kan de domeinnaam van de ene registrar naar de andere overzetten (transfer). Hij kan ook de nameservers wijzigen waardoor gewijzigd wordt naar welke content de domeinnaam verwijst. Om de controleren / wijzigen wie de licensee / eigenaar is van uw domeinnaam, volgt u onderstaande stappen:

 1. Log in op uw My.Register.be hosting controlepaneel (https://my.register.be/nl).

 2. Ga naar het horizontaal menu bovenaan en klik op ‘Mijn producten’.

  Mijn producten

 3. Zoek in het menu naar ‘Mijn domeinnamen’ en klik erop.

 4. Zoek de domeinnaam waarmee u wil werken en klik op ‘Beheer’.

  Mijn domeinnamen

 5. U ziet nu een overzicht van de Vervaldatum, de contactpersonen gekoppeld aan uw domeinnaam en de nameservers. Om meer te weten te komen over de eigenaar / registrant van de domeinnaam, gaat u naar het verticaal menu links en klikt u op ‘Registrant’.

  Domeinnaam details


De Registrant (of Licentiehouder) is de rechtmatige eigenaar van de domeinnaam.

Wanneer u de naam van de eigenaar wijzigt, dan wordt dit beschouwd als een verhandeling. Dat is de reden waarom dit deel van de domeinnaaminformatie niet via het controlepaneel gewijzigd kan worden. Deze procedure verschilt voor elke TLD en wordt bepaald door de registry van dat bepaalde TLD. Let op: voor sommige domeinnamen moet u hiervoor eventueel een vergoeding betalen. Indien u het eigendom wil wijzigen, gelieve dan uw verzoek te zenden naar info@register.be. Ons activatieteam zal het verzoek bekijken en u de optie bieden die het best voor u geschikt is.

In de meeste gevallen kunt u kiezen tussen:

 • A: De wijziging meteen uitvoeren en er een vergoeding voor betalen

OF

 • B: De wijziging inplannen voor de volgende vernieuwing van de domeinnaam. Afhankelijk van het TLD kan deze optie kosteloos zijn.