Hoe verloopt de transfer van een .de domeinnaam?

Hoe verloopt de transfer van een .de domeinnaam?

De transfer van een domeinnaam is het proces waarbij het beheer van een domeinnaam van de ene registrar naar de andere verhuisd wordt, maar waarbij de eigenaar dezelfde blijft.

Belangrijk! Omwille van de nieuwe GDPR-regels kunnen de gegevens van de eigenaar van een domeinnaam niet altijd meer publiek geraadpleegd worden. Wanneer u uw domeinnaam verhuist naar onze registrar, dan zal u gevraagd worden om de naam en contactgegevens van de eigenaar te vermelden. Indien u op dat moment de naam en contactgegevens niet opgeeft, dan zullen de naam en contactgegevens van de factuur gebruikt worden voor de eigenaar. Let dus op dat de eigenaar die u vermeldt, de persoon zal zijn die wettelijk verantwoordelijk is en die vanaf nu de domeinnaam mag beheren en informatie erover zal ontvangen. Zorg er dus voor dat de details die u hier voor de eigenaar invult, geldig zijn en de echte verantwoordelijke weergeven.

Opgelet: het verhuizen van een domeinnaam en het verhuizen van een website zijn twee volkomen verschillende procedures.

Om een verhuis uit te voeren zal de registrar waar de domeinnaam tot nu staat een autorisatiecode verschaffen, die de eigenaar van de domeinnaam aan de nieuwe registrar moet doorgeven.

Indien u uw domeinnaam vanuit Register.be naar een andere provider verhuist, klik dan op deze link om te vernemen hoe een autorisatiecode ophalen bij My.Register.be. De rest van de procedure zal door uw nieuwe registrar afgehandeld worden. Indien u uw domeinnaam vanuit een andere registrar verhuist naar Register.be, dan is de eerste stap het plaatsen van een bestelling voor de verhuis bij https://www.register.be/nl/ of via My.Register.be.

In de tweede stap moet u de verhuis autoriseren. U kunt ofwel de autorisatiecode voor de verhuis invullen tijdens uw bestelling in het daarvoor voorziene veld, of hem naar info@register.be zenden indien u de code pas ontvangt nadat u uw bestelling geplaatst hebt.

Let op: uw bestelling zal ook zonder transfercode aanvaard worden, maar de verhuis kan niet afgehandeld worden zonder de code. De transfer zal mislukken.

Wanneer de autorisatie van de transfer gelukt is, dan zal de verhuis automatisch verder afgerond worden en krijgt u een melding zodra hij uitgevoerd werd. De verhuis van een .DE domeinnaam kan tot 48 uren duren vooraleer hij afgerond is.