Hoe verloopt de transfer van een co.uk of .uk domeinnaam?

Hoe verloopt de transfer van een co.uk of .uk domeinnaam?

De transfer van een domeinnaam is het proces waarbij het beheer van een domeinnaam van de ene registrar naar de andere verhuisd wordt, maar waarbij de eigenaar dezelfde blijft.

Opgelet: het verhuizen van een domeinnaam en het verhuizen van een website zijn twee volkomen verschillende procedures.

Om een verhuis uit te voeren zal de registrar waar de domeinnaam tot nu staat een autorisatiecode verschaffen, die de eigenaar van de domeinnaam aan de nieuwe registrar moet doorgeven.

Indien u uw domeinnaam vanuit een andere registrar verhuist naar Register.be, dan is de eerste stap het plaatsen van een bestelling voor de verhuis bij https://www.register.be/nl/ of via My.Register.be.

De verhuis van een .CO.UK of een .UK domeinnaam verloopt op andere wijze - zodra u de verhuis besteld hebt, moet de verhuis van de .co.uk of .uk domeinnaam uitgevoerd worden door de huidige registrar van de domeinnaam, door de 'IPS-Tag' te updaten die gekoppeld is aan de domeinnaam. Ons Activatie team zal u vertellen hoe het IPS-Tag toe te passen nadat u de verhuis besteld hebt.

Wanneer de autorisatie van de transfer gelukt is, dan zal de verhuis automatisch verder afgerond worden en krijgt u een melding zodra hij uitgevoerd werd.