Hoe kan ik voorkomen dat mijn boodschappen als spam geklasseerd worden?

Hoe kan ik voorkomen dat mijn boodschappen als spam geklasseerd worden?

Als eerste stap moet je een SPF-record aanmaken voor jouw domeinnamen. Een SPF-record vertelt aan de mailboxen via welke mailservers jouw e-mails verzonden worden. Het is een soort tip aan de spamfilters om aan te geven welke mails legitiem zijn en welke niet.

Lees meer over SPF-records


Maak gebruik van een gratis online mail-test dienst om jouw e-mail boodschappen te laten beoordelen.

Dit is een voorbeeld:

  1. Ga naar de online pagina van de Mail tester

  2. Kopieer het e-mailadres dat je op de startpagina ziet.

  3. Zend een e-mail naar het test e-mailadres.

  4. Je krijgt nu een score van hoe betrouwenswaardig jouw e-mail is.

  5. Heb je problemen, kopieer dan de resultaten en zend die naar ons support team. Zij kunnen dat verder analyseren voor jou.


Enkele opmerkingen:

Misschien ben jij het niet - maar zijn zij het! Denk eraan dat het niet enkel de afzender is die ervoor verantwoordelijk is dat een mail door de spamfilters doorgelaten wordt. Integendeel, het is vaak de ontvanger die beslist of de boodschap spam is of niet.

Misschien heb je wel een reputatie! Er kunnen verschillende redenen zijn waarom jouw boodschap geblokkeerd wordt. Indien de boodschap geblokkeerd wordt omwille van de inhoud ervan (bepaalde afbeeldingen, sommige trefwoorden, bepaalde code, of zelfs het gebruik van hoofdletters), dan zou de structuur van de boodschap gewijzigd moeten worden, of staat de spamfilter van de ontvanger te streng ingesteld.

Maar indien de boodschap onmiddellijk verwijderd wordt omdat het e-mailadres van de afzender op een zwarte lijst (blacklist) staat, dan is het de afzender die het probleem moet verhelpen. In deze gevallen is de afzender verantwoordelijk voor zijn reputatie.